Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Sucupira Preto

Vanaf Op aanvraag

Sucupira Preto, een zeer harde houtsoort met een kleurenspectrum van bruin tot roodachtig bruin, biedt een opvallende vloeroplossing voor interieurs. Om de natuurlijke schoonheid van het hout te benadrukken, wordt aangeraden om muren en meubels warm en neutraal te houden.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Sucupira Preto, afkomstig uit Brazilië, Guyana, Suriname en Venezuela, is een zeer harde houtsoort met een kleurenspectrum variërend van bruin tot roodachtig bruin. Het kernhout vertoont vaak een rechte draad, hoewel soms golvend of kruisdradig, met een matig grove tot grove nerf. Het FSC-keurmerk garandeert dat deze houtsoort afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

 

Vanwege de opvallende kleurstelling van Sucupira Preto, wordt geadviseerd om de muren en meubels warm en neutraal te houden om een gebalanceerd interieur te creëren. Een basis van gebroken wit vormt een mooi contrast met de rijke tinten van de vloer, terwijl het gebruik van te veel verschillende kleuren kan afleiden van de natuurlijke schoonheid van het hout.

 

Sucupira Preto leent zich goed voor verschillende verwerkingstechnieken, waaronder smalle stroken en patronen, waardoor het mogelijk is om unieke en aantrekkelijke vloerontwerpen te realiseren die een echte blikvanger vormen in elk interieur.

 

Vanwege de natuurlijke werking van het hout is het niet aan te raden om Sucupira Preto te combineren met vloerverwarming, aangezien dit kan leiden tot problemen met krimp en uitzetting van het hout, wat schade aan de vloer kan veroorzaken.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout