Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Milieu & Duurzaamheid

Hooijer Haarden en Vloeren ziet de verkoop van haarden en vloeren als dienstverlening. We leveren niet alleen een product, we zorgen vooral dat uw verwachtingen overtroffen worden. Dat doen we niet alleen door het leveren van maatwerk, vakkundige montage en het verlenen van de juiste service. Dit doen wij ook door het leveren van kwalitatieve, duurzame producten die voldoen aan de strengste normen op het gebied van milieu. Zo kunt u nóg meer genieten van uw van uw prachtige haard of authentieke (houten) vloer.

Gecertificeerde installateurs

Op grond van de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES) bevordert de Nederlandse overheid dat houtgestookte haarden en kachels alleen nog worden geïnstalleerd door, of onder toezicht van, een gecertificeerde installateur die in het bezit is van een diploma van een namens de overheid geaccrediteerde vakopleiding.

Met Hooijer Haarden en Vloeren zijn wij een officieel gecertificeerd DE-installateur. Als u bij ons een houtgestookte haard of kachel bij ons aanschaft en door ons laat installeren, dan weet u zeker dat dit aantoonbaar vakkundig gebeurt, door monteurs die kennis hebben van de laatste ontwikkelingen en waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Om onze certificering geldig te houden, dienen wij regelmatig deel te nemen aan opleidingen en examens die namens de overheid jaarlijks worden gecontroleerd en geaccrediteerd.

Haarden

Door bovenstaande certificering hebben wij ons aan kunnen sluiten bij de (NHK), de brancheorganisatie die gegarandeerde kwaliteit waarborgt. Als NHK-detaillist staan wij voor vakmanschap, verantwoordelijk en veiligheid.

 

Hooijer heeft in 2023 het predicaat CO-vrij ontvangen. Hiermee zijn wij volledig gecertificeerd om aan gashaarden en installaties te werken. In verband met de nieuwe gasketelwet die van kracht is vanaf 1 april 2023 is dit certificaat verplicht voor bedrijven die gashaarden installeren en onderhouden

 

Verder verkopen wij moderne houtkachels die zijn geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen waar naast uitstekende kwaliteit, milieu en duurzaamheid het uitgangspunt is. Alle houtkachel en houthandel voldoen aan de Eco Design 2022 norm, dit houdt in meer dan 75% rendement en een maximale uitstoot van 40mg fijnstof per kuub. Onze houtkachels vallen zelfs onder het Bewust Stoken label. Hiermee bent u verzekerd van een haard die voldoet aan de hoogste milieu- en kwaliteitsnormen van Europa. Lees hier meer informatie over dit label en hoe u Bewust kunt Stoken.

Vloeren

Voor ons assortiment vloeren hebben wij bewust gekozen voor fabrikanten die de beste kwaliteit in diverse houtsoorten kunnen garanderen voor een leven lang plezier. Bij Hooijer willen wij alleen vloeren verkopen die vervaardigd zijn uit hout wat afkomstig is van verantwoord bosbeheer wereldwijd. Dit valt te herkennen aan het FSC® of PEFC™ keurmerk. Daarnaast ondergaan onze vloeren milieuvriendelijke bewerkingen en natuurlijke kleurprocessen.

 

Ook zorgen onze fabrikanten ervoor dat ze het volledige productieproces zoveel mogelijk in eigen hand hebben en participeren in lokale houtzagerijen, zodat het proces vanaf het allereerste begin gecontroleerd kan worden. Op deze manier houden wij met de verkoop van onze vloeren aandacht voor people, planet en profit.


Complete installatie en volledig ontzorgd

De kracht van Hooijer Haarden en Vloeren in Amersfoort: Hooijer verandert interieurs, wij hebben zo onze visie op het hart van uw huis. Een vernieuwende visie.

Contact opnemen