Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Propaangas

 

Alles wat je moet weten over Propaangas

Propaangas, een veelzijdige brandstof, is essentieel voor het functioneren van moderne haardsystemen. Van huishoudelijke verwarming tot het creëren van sfeervolle vlammen in de woonkamer, propaan staat bekend als een betrouwbare en efficiënte energiebron. Laten we dieper ingaan op wat propaangas precies is en hoe het een cruciale rol speelt in de wereld van haarden.

 

Wat is Propaangas?

Propaangas, ook bekend als propaan, is een koolwaterstofgas dat vloeibaar wordt gemaakt onder druk voor gemakkelijke opslag en transport. Dit kleur- en reukloze gas wordt gebruikt in haardsystemen om warmte te genereren en het sfeervolle vlambeeld te creëren waar mensen van houden. De toevoeging van een geurstof zorgt ervoor dat eventuele lekken gemakkelijk kunnen worden gedetecteerd, wat essentieel is voor de veiligheid van haardgebruikers.

 

Productie en Herkomst

Propaangas wordt voornamelijk geproduceerd als bijproduct van industriële processen zoals de winning van aardgas en het raffineren van aardolie. Tijdens deze processen worden natuurlijke gasvelden aangeboord, waarbij propaan als een van de bijproducten naar boven komt. Dit gas wordt vervolgens gescheiden en gezuiverd voor gebruik in diverse toepassingen, waaronder haarden.

 

 

Milieukwesties en Veiligheid

Hoewel propaangas als een schone brandstof wordt beschouwd, zijn er nog steeds milieukwesties verbonden aan de productie en verbranding ervan. Het is van essentieel belang om propaan veilig te hanteren en op te slaan vanwege zijn licht ontvlambare aard. Dit omvat regelmatige controles op lekken, zorgen voor voldoende ventilatie en het gebruik van gekeurde apparatuur, vooral in haardinstallaties.

 

Haardgas: Comfortabel en Betrouwbaar

Haardgas biedt een perfecte oplossing voor huizen zonder gasaansluiting die toch willen genieten van de warmte en sfeer van een gashaard. Het systeem bestaat uit een geïntegreerde omschakelunit en gasflessen met handige opslag, waardoor klanten ongeacht de beschikbaarheid van het lokale gasnetwerk kunnen genieten van hun haard.

 

Emgas staat bekend om zijn hoogwaardige haardgasproducten, geleverd via een uitgebreid dealernetwerk van gerenommeerde haardenleveranciers en installatiebedrijven. Onze partners verstrekken uitgebreide informatie over de voordelen en installatiemogelijkheden van haardgas, en zorgen voor een naadloze installatie-ervaring voor klanten die hun nieuwe haard op propaangas willen aansluiten.

 

Of je nu een gashaard wilt in een nieuwbouwwoning zonder gasaansluiting of gewoon de voordelen van propaangas wilt ontdekken, haardgas biedt een uitstekende oplossing die comfort en gemak combineert met de nieuwste veiligheidsstandaarden en technologische innovaties.


Bekijk onze producten