Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Padoek

Vanaf Op aanvraag

Padoek, een opvallende houtsoort afkomstig uit Tropisch West-Afrika, biedt een levendige kleurvariatie en karakteristieke textuur, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor vloerbedekking en meubilair.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Padoek is een houtsoort van nature afkomstig uit Tropisch West-Afrika en staat bekend om zijn opvallende eigenschappen. Het kernhout van padoek vertoont een levendige kleurvariatie, gaande van een fel oranjeachtige tint tot een diep rood, dat na verloop van tijd geleidelijk donkerder wordt tot uiteindelijk zwartbruin. Deze kleurschakeringen voegen een uniek visueel element toe aan elk interieur en maken padoek een geliefde keuze voor vloerbedekking en meubelstukken.

 

De textuur van padoek wordt gekenmerkt door een matig grove tot grove nerf, wat resulteert in een karakteristiek patroon op het oppervlak van vloeren en meubels. Deze natuurlijke textuur voegt diepte en warmte toe aan de ruimte, waardoor een uitnodigende en gezellige sfeer ontstaat. Door de uitgesproken kleur en textuur van padoek is het een zeer opvallende keuze voor elke ruimte in huis.

 

Een van de voordelen van padoek is de mogelijkheid om de felrode kleur te behouden door middel van afwerkingstechnieken zoals lakken. Door het hout te lakken, wordt niet alleen de kleur langer behouden, maar wordt ook de duurzaamheid en weerstand tegen slijtage verbeterd, waardoor padoek een uitstekende optie is voor vloeren die intensief worden gebruikt.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout