Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Purperhart

Vanaf Op aanvraag

Purperhart, een exotische houtsoort uit Suriname en Midden/Zuid-Amerika, staat bekend om zijn opvallende paarsblauwe kleur, die na verloop van tijd donkerbruin wordt; het is extreem hard en ideaal voor vloeren, maar kan niet worden gebruikt met vloerverwarming vanwege de grote werking.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Purperhart is een exotische houtsoort afkomstig uit Suriname en delen van Tropisch Zuid- en Midden-Amerika, bekend om zijn opvallende paarsblauwe kleur. Het kernhout vertoont aanvankelijk een levendige paarse tint, die na verloop van tijd donkerbruin wordt. Deze houtsoort heeft een fijne tot matig grove nerf en is extreem hard, waardoor het ideaal is voor vloeren.

 

Door Purperhart te lakken, kan de unieke kleur langer behouden blijven. Vanwege zijn opvallende karakter is het aan te raden om bij het inrichten van een ruimte met Purperhart vloeren de muren en meubels warm en neutraal te houden, om zo een mooi contrast met de vloer te creƫren. Echter, gezien de grote werking van Purperhart, is het niet geschikt voor installatie in combinatie met vloerverwarming.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout