Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Moabi

Vanaf Op aanvraag

Moabi, ook bekend als Zalmhout vanwege zijn prachtige kleur, is een tamelijk harde houtsoort met een gelijkmatige structuur. Het brengt warmte en gezelligheid in een ruimte, maar kan deze ook optisch wat kleiner laten lijken.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Moabi, een tamelijk harde houtsoort met een gelijkmatige structuur, varieert in kleur van roze tot donker roodbruin, met een soms golvende maar meestal rechtdradige nerf. Deze houtsoort staat ook wel bekend als Zalmhout vanwege de prachtige zalmachtige kleur die het ontwikkelt na verloop van tijd. Moabi parket is verkrijgbaar in smalle stroken of patronen, wat bijdraagt aan de veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

 

Het kernhout van Moabi brengt een warme en knusse sfeer in de ruimte vanwege de rode tinten, maar kan de ruimte optisch wat kleiner doen lijken. Door te kiezen voor smalle, lange stroken wordt het effect van de vloer verzacht en zal de ruimte rustiger overkomen. Het gebruik van plinten in dezelfde kleur als de vloer kan daarentegen helpen om de ruimte groter te laten lijken, door een visuele continuïteit te creëren tussen vloer en wanden.

 

Vanwege de grote werking van Moabi is het echter niet geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het hout kan namelijk gevoelig zijn voor krimp en uitzetting onder invloed van temperatuurwisselingen, wat kan leiden tot scheurvorming en andere problemen.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout