Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Teak

Vanaf Op aanvraag

Teak, afkomstig van plantages, is een stabiele en duurzame houtsoort met kleuren variërend van lichtbruin tot donkerbruin. Het is ideaal voor optisch grotere ruimtes en goed te combineren met vloerverwarming.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Teak komt veelal uit plantages en staat bekend als een van de meest stabiele en duurzame houtsoorten. Het kernhout varieert in kleur van lichtbruin tot goudbruin en donkerbruin, waarbij na blootstelling aan licht de grote kleurverschillen verdwijnen. Soms is het hout golvend of warrig, maar meestal is het rechtdradig. De nerf van Teak is matig grof tot grof en het hout kenmerkt zich door de olieachtige stoffen die het een vettig gevoel geven.

 

Teak is leverbaar als tapisvloer in smalle stroken of bourgogne. Tapisstroken zijn bijzonder geschikt als u een ruimte optisch groter wilt maken. Door de relatief smalle deeltjes creëert u een grotere ruimtelijkheid, in tegenstelling tot planken met grotere lengten. Bovendien zijn tapisstroken goed te combineren met vloerverwarming. Door de geringe dikte van de stroken wordt de warmte goed geleid, met minimaal rendementsverlies.

 

Bruin getinte Teakvloeren passen perfect in een sfeervol interieur en kunnen goed gecombineerd worden met andere natuurlijke materialen, vaak in natuurlijke of vergrijsde tinten. Accessoires en meubels met grillige, glooiende, organische vormen voegen een element van natuurlijke schoonheid toe aan de ruimte, alsof ze rechtstreeks uit de natuur zijn ontstaan.

 

Gezien de geringe werking van Teak is deze houtsoort goed te combineren met vloerverwarming, mits alle protocollen van de parketleverancier en installateur worden nageleefd om schade te voorkomen.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout