Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Bilinga

Vanaf Op aanvraag

Bilinga, een zeer harde tropische houtsoort uit West-Afrika, biedt een unieke vloer met een opvallende oranjeachtige kleur. Om de kleurstelling in balans te brengen, wordt aangeraden om warme en neutrale tinten te gebruiken voor muren en meubels, met ambachtelijke meubelstukken die duurzaam en verzorgd zijn.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Bilinga, afkomstig uit West-Afrika, is een zeer harde tropische houtsoort met een karakteristieke gele tot oranje/gele kleur, die na verloop van tijd verandert naar oranje/rood tot goudbruin. De grove nerf van het hout draagt bij aan zijn robuuste uitstraling. Vanwege zijn opvallende oranjeachtige kleur creëert Bilinga een unieke vloer die niet overal te vinden is, waardoor het een bijzondere keuze is voor interieurprojecten.

 

Bilinga parket is beperkt verkrijgbaar in smalle delen en patronen, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van deze vloerbedekking. Om de opvallende kleurstelling van de vloer in balans te brengen, wordt aangeraden om de muren en meubels warm en neutraal te houden, bijvoorbeeld met een basis van gebroken wit om een mooi contrast te creëren. Door herhaling van de gebruikte kleuren ontstaat er rust en ruimte in het interieur, waardoor de aandacht kan worden gericht op de prachtige eigenschappen van het Bilinga parket.

 

Bij het selecteren van meubels wordt aanbevolen om te kiezen voor ambachtelijk gemaakte stukken in niet al te opvallende vormen, die zowel authentiek als functioneel zijn. Duurzaamheid en verzorgdheid zijn hierbij essentiële kernwoorden, die bijdragen aan een evenwichtig en harmonieus interieur.

 

Vanwege de grote werking van Bilinga is het niet aan te raden om deze houtsoort te combineren met vloerverwarming, gezien het risico op krimp en uitzetting van het hout, wat kan leiden tot schade aan de vloer en het interieur.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout