Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Jatoba

Vanaf Op aanvraag

Jatoba, een zeer harde houtsoort met een roze/rode kleur en donkere strepen, biedt een opvallende en dominante kleurstelling die warmte en karakter toevoegt aan elk interieur.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Jatoba, een zeer harde houtsoort afkomstig uit Tropisch Midden- en Zuid-Amerika, kenmerkt zich door zijn roze/rode kernhout, vaak met donkere strepen, dat na verloop van tijd verkleurt tot roodbruin. Ook wel bekend als Rode Locus vanwege de warme, donkerrode kleur wanneer het hout volledig op kleur is, biedt Jatoba een opvallende en dominante kleurstelling die een krachtig statement maakt in elk interieur.

 

De fijne tot matig grove nerf van Jatoba maakt het geschikt voor verschillende verwerkingstechnieken, waaronder smalle stroken, patronen en bourgogne tot maximaal 14 cm breed. Het wordt aanbevolen om de muren en meubels warm en neutraal te houden om een gebalanceerd effect te creƫren en een mooi contrast te bieden met de opvallende kleur van de vloer. Een basis van gebroken wit kan bijvoorbeeld dienen als een rustgevende achtergrond voor de rijke tinten van Jatoba.

 

Gezien de grote werking van Jatoba is het niet aan te raden om deze houtsoort te combineren met vloerverwarming, vanwege het risico op krimp en uitzetting van het hout, wat kan leiden tot schade aan de vloer en het interieur.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout