Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Muiracatiara

Vanaf Op aanvraag

Muiracatiara, ook bekend als Tigerwood vanwege zijn tijgerstrepen, is een zeer harde houtsoort met een prachtige kleurstelling die verandert naar oranje-roodbruin met zwarte strepen na blootstelling aan licht.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Muiracatiara, een zeer harde houtsoort afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, kenmerkt zich door zijn oranjebruine kernhout met donkerbruine aderen, die na afwerking en blootstelling aan licht al snel veranderen naar een prachtige oranje-roodbruine kleur met zwarte strepen of vlammen. De fijne tot matig grove nerf draagt bij aan het unieke karakter van deze houtsoort, die soms wordt vergeleken met het strepenpatroon van een tijger, vandaar de bijnaam Tigerwood.

 

Muiracatiara parket is beperkt verkrijgbaar in smalle delen of patronen, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van deze vloerbedekking. Om de opvallende kleurstelling van de vloer in balans te brengen, wordt geadviseerd om de muren en meubels warm en neutraal te houden, met bijvoorbeeld een basis van gebroken wit om een mooi contrast te creƫren. Door herhaling van de gebruikte kleuren ontstaat er rust en ruimte in het interieur, waardoor de aandacht kan worden gericht op de prachtige eigenschappen van het Muiracatiara parket.

 

Bij het selecteren van meubels wordt aanbevolen om te kiezen voor ambachtelijk gemaakte stukken in niet al te opvallende vormen, die zowel authentiek als functioneel zijn. Duurzaamheid en verzorgdheid zijn hierbij essentiƫle kernwaarden, die bijdragen aan een evenwichtig en harmonieus interieur.

 

Gezien de grote werking van Muiracatiara is het niet aan te raden om deze houtsoort te combineren met vloerverwarming, gezien het risico op krimp en uitzetting van het hout, wat kan leiden tot schade aan de vloer en het interieur.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout