Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Merbau

Vanaf Op aanvraag

Merbau, een robuuste houtsoort uit Zuidoost-Azië, kenmerkt zich door zijn karakteristieke uitstraling, zware en harde eigenschappen en fraaie glans.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Merbau, afkomstig uit Zuidoost-Azië, is een robuuste houtsoort met een karakteristieke uitstraling en diverse praktische eigenschappen. Het hout heeft een matig grove nerf en een onregelmatige draad, soms vergezeld van kleine geelwitte stipjes, die zouten bevatten opgeslagen door de boom tijdens zijn groei. Deze natuurlijke kenmerken dragen bij aan de unieke esthetiek van merbau en maken het een geliefde keuze voor vloeren en meubilair.

 

Merbau staat bekend om zijn zware en harde karakter, waardoor het goed bestand is tegen slijtage en langdurig gebruik. Het laat zich gemakkelijk verwerken tot planken, stroken of blokpatronen, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Bovendien vertoont merbau vaak een fraaie glans, die bijdraagt aan de luxe uitstraling van interieurs waarin het wordt gebruikt.

 

Een opvallende eigenschap van merbau is de initiële kleurvariatie die het vertoont bij installatie. Lichte en donkere tinten worden na verloop van tijd gelijkmatiger onder invloed van licht, waarbij lichte delen donkerder worden en donkere delen lichter. Dit proces draagt bij aan de natuurlijke veroudering van het hout en zorgt voor een geleidelijke harmonisatie van kleuren in de loop der tijd.

 

Vanwege de dominante kleurstelling van merbau wordt aanbevolen om muren en meubels warm en neutraal te houden om een gebalanceerd interieur te creëren. Door te kiezen voor een basis van gebroken wit ontstaat er een mooi contrast met de vloer, waardoor de natuurlijke schoonheid van het hout beter tot zijn recht komt. Het beperken van het gebruik van te veel verschillende kleuren helpt ook om een rustige en samenhangende ruimte te creëren.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout