Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Kambala

Vanaf Op aanvraag

Kambala, ook bekend als Iroko, is een stabiele houtsoort afkomstig uit Tropisch Afrika. Het heeft een warme kleur en wordt al lange tijd gebruikt voor parket. Het kan goed worden gecombineerd met verschillende kleuren en is geschikt voor vloerverwarming, mits alle protocollen worden gevolgd.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Kambala, ook bekend als Iroko, komt uit Tropisch Afrika en heeft een botergele tot bruingele kleur met donkerbruine zones, die na verloop van tijd naar goudbruin tot donkerbruin verdonkeren. Het kernhout is soms golvend, maar meestal recht- tot kruisdradig, met een matig grove nerf. Deze stabiele houtsoort wordt al decennia verwerkt tot parket vanwege zijn warme kleur en duurzaamheid.

 

Parketfabriek Lieverdink biedt Kambala aan in diverse maten, waaronder tapis, bourgogne en patronen. Er zijn veel mogelijkheden, dus informeer naar de beschikbare opties.

 

Bruine vloeren kunnen goed worden gecombineerd met verschillende kleuren. Het is echter belangrijk dat de vloerkleur twee tinten lichter of donkerder is dan de kleur van de meubels om een harmonieus effect te creƫren. Als u ervoor kiest om vloer en meubels in dezelfde kleur en houtsoort te hebben, wordt aangeraden om een vloerkleed met een contrasterende kleur toe te voegen.

 

Om de ruimte groter te laten lijken, wordt aanbevolen om lichte kleuren te gebruiken voor de wanden en het plafond bij het gebruik van bruine houtsoorten. Gezien de geringe werking is Kambala goed te combineren met vloerverwarming, maar het is essentieel om alle protocollen van de parketleverancier en installateur strikt na te leven om eventuele problemen te voorkomen.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout