Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Arura Vermelho

Vanaf Op aanvraag

Arura vermelho, een zeer harde houtsoort uit Brazilië en de Guyana’s, biedt een opvallende esthetiek met zijn geelbruine kernhout en sterke kruisdraden. Hoewel het goed kan worden gecombineerd met diverse kleurenschema’s, wordt aangeraden om lichte tinten te gebruiken voor een ruimtelijker effect.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Arura vermelho, een zeer harde houtsoort afkomstig uit Brazilië, het Amazonegebied en de Guyana’s, kenmerkt zich door zijn geelbruine kernhout met sterke kruisdraden, vaak met strepen en een oranjeachtige tint die na verloop van tijd verkleurt tot roodbruin. De grove nerf draagt bij aan het opvallende uiterlijk van dit hout. Zowel vers als droog heeft Arura vermelho een kenmerkende zure geur die na verloop van tijd verdwijnt. Een belangrijk aspect is dat deze houtsoort uitsluitend verkrijgbaar is met het FSC-keurmerk, wat duidt op duurzaam beheerde bossen.

 

Arura vermelho parket is beperkt verkrijgbaar in smalle tapis stroken en patronen, waardoor het een exclusieve keuze is voor vloerprojecten. Vanwege de veelzijdigheid van bruine tinten, kan Arura vermelho goed worden gecombineerd met diverse kleurenschema’s voor meubilair en interieur. Het wordt echter aanbevolen om een balans te vinden tussen de vloerkleur en de kleur van het meubilair, met een lichte kleurkeuze voor de vloer om een ruimtelijker gevoel te creëren.

 

Hoewel vloer- en meubilairkeuzes in dezelfde kleur en houtsoort mogelijk zijn, kan het toevoegen van een vloerkleed met een contrasterende kleur helpen om visuele interesse toe te voegen en de ruimte op te breken. Om de illusie van ruimte te vergroten, wordt aanbevolen om bij het gebruik van bruine houtsoorten de wanden en het plafond licht van kleur te houden, waardoor een luchtiger en opener gevoel ontstaat in de ruimte.

 

Echter, vanwege de grote werking van Arura vermelho, is het niet aan te raden om deze houtsoort te combineren met vloerverwarming, gezien het risico op krimp en uitzetting van het hout, wat kan leiden tot schade aan de vloer en het interieur.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout