Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Mahonie

Vanaf Op aanvraag

Mahonie (Sipo), een zachtere houtsoort uit West- en Centraal-Afrika, biedt een luxe uitstraling met zijn roodbruine kleur en mooie lijnenspel. Het brengt een warme sfeer in de ruimte maar kan deze optisch kleiner doen lijken

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Mahonie (Sipo), afkomstig uit West- en Centraal-Afrika, is een wat zachtere houtsoort met een kernhout dat meestal regelmatig kruisdradig is en een roodbruine kleur heeft, soms met een vleugje violet. De matig grove nerf draagt bij aan het karakter van deze houtsoort, die een luxe uitstraling heeft vanwege het mooie lijnenspel.

 

Mahonie parket is beperkt verkrijgbaar in smalle stroken en patronen, waardoor het een exclusieve keuze is voor vloertoepassingen. Door de rode tint van het hout brengt de vloer een warme en knusse sfeer in de ruimte, maar kan het optisch de ruimte wat kleiner doen lijken.

 

Het kiezen van langere stroken kan echter helpen om de kamer langer te laten lijken, terwijl het gebruik van plinten in dezelfde kleur als de vloer kan bijdragen aan het vergroten van de vloeroppervlakte. Vanwege de middelmatige werking van Mahonie wordt het niet direct aanbevolen om de vloer te combineren met vloerverwarming. Als dit toch wordt overwogen, moeten alle voorschriften van de parketleverancier en installateur strikt worden nageleefd.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout