Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Faber MATRIX 800/500 ST

Vanaf 6002,-

De Faber MatriX 800/500 ST is een tweezijdige doorkijk-gashaard. Dit betekent dat je er aan beide kanten doorheen kunt kijken.

Artikelnummer: a0f3601dc682 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Faber MATRIX 800/500 ST inbouw gashaard

 • Een prachtige Faber haard naar jouw persoonlijke smaak en interieurwensen.
 • Dankzij onze gepatenteerde Log Burner 2.0 een vol, mooi vlammenspel waar je uren in kan wegdromen. Ook bij een lage stand is het vuur nog steeds prachtig vol!
 • De Symbio lichtmodule zorgt voor een realistisch beeld van een gloeiend kolenbed.
 • De haard kan zo worden ingebouwd dat het glas direct aansluit op de ombouw.

Energielabel:

Meer informatie over het energielabel

Het hart van elk Faber vuur

De gepatenteerde brander

Ons beroemde vuurbeeld begint bij onze branders (Burners). Dit specialisme van Faber is gebaseerd op jaren eigen ontwikkeling en ervaring. De brander bepaalt, samen met de decoratie, zoals een houtset, het ’karakter’ van het vuur waar je naar kijkt; breed verdeeld in de haard, of juist middenin, uitgestrekt of juist verticaal, meer dynamisch of vooral rustig. Het is een kwestie van smaak!

Faber Log Burner® 2.0

De kampvuur beleving

De Log Burner® 2.0 brengt jouw herinneringen aan een flakkerend kampvuur tot leven, met staande houtstammen in het midden, omringd door liggende blokken. De vlammen kunnen naar wens in het midden branden of rondom. De haard start binnen een paar seconden op en de hoogte van het vuur is nauwkeurig regelbaar.

Het asbed wordt van onderaf aangelicht door gloeibedverlichting (Faber Symbio®). Hierdoor oogt het vuur ook bij lage vlammen vol, met een warme gloed. Dit is allemaal makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Extra functies zijn beschikbaar met de Faber ITC-app, via je smartphone of tablet.

De Faber ITC-app

Haal méér uit je Faber haard

Faber ITC (Intelligent Technical Control) is dé manier om je Faber haard te bedienen via je smartphone of tablet. Naast de standaardfuncties heeft Faber ITC nog een aantal extra mogelijkheden. Droom bijvoorbeeld lekker samen weg bij de voorgeprogrammeerde stand: ‘romantic mood’. Of stel de kamertemperatuur of werkingsduur op afstand in. Je kunt de haard automatisch laten afslaan als er niemand aanwezig is. Ook houdt Faber ITC de gebruikshistorie en servicebehoefte bij en informeert de app zodra onderhoud nodig is. Deze informatie helpt de Faber specialist om het onderhoud beter te kunnen uitvoeren.

Gloeibedverlichting

De sfeer van roodgloeiende houtskool

Dankzij de ‘Symbio®’ lichtmodule kun je het beeld van de gloeiende kolen nog meer tot zijn recht laten komen. Symbio® stuurt warmtevrij licht naar het bovenliggende houtskoolbed, dat hierdoor rood opgloeit. Als de vlammen laag zijn of helemaal uitgeschakeld, brengt het licht van de Symbio® module extra sfeer. Dankzij de LED-techniek is de module energiezuinig en geheel warmtevrij. Dit bedien je makkelijk met de afstandsbediening van de haard of via de Faber ITC-app.

Symbio® is leverbaar op de MatriX-serie (gas, uitgezonderd de Linear Fires) en is standaard op de Faber Vejen.

Geen aardgasaansluiting en toch een gashaard? Het kan!

Heb je geen vaste gasaansluiting of wil je niet afhankelijk zijn van een vaste gasaansluiting? Alle Faber gashaarden zijn geschikt voor gebruik op (bio-)propaangas. Het gas wordt dan niet via de gasleiding, maar via slim geschakelde gasflessen naar de gashaard geleid. Zo kun je ook zonder aardgasaansluiting blijven genieten van de warmte en sfeer van de gashaard van jouw keuze.

Specificaties

 • Vuurzicht
  Doorkijk
 • Verbrandingssysteem
  gesloten
 • Merk
  Faber
 • Stijl
  inbouw