Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Omschakelunit Hoge Doorlaatset

Vanaf 415,-

Een omschakelunit garandeert een ononderbroken gastoevoer door automatisch over te schakelen naar een volle gasfles, met diverse configuraties beschikbaar om aan verschillende installatie-eisen en verbruikspatronen te voldoen.

Categorie: Tag:

Beschrijving

Een omschakelunit zorgt voor een continue gastoevoer door automatisch over te schakelen naar een andere gasfles zodra één van de flessen leegraakt. Dit voorkomt dat de haard plotseling uitgaat omdat het gas op is, wat zorgt voor een ononderbroken gebruik en verhoogd gebruiksgemak. Voor de omschakelunit is een handleiding beschikbaar, zodat gebruikers precies weten hoe deze werkt en hoe ze deze correct kunnen installeren en onderhouden.

 

De omschakelaar met industriële hogedruk propaan-gasslangen is gemonteerd op een stevige stalen plaat. Deze plaat kan eenvoudig in een gasflesopslag of aan de wand worden bevestigd. De robuuste constructie en de gemakkelijke bevestigingsopties maken het systeem flexibel en geschikt voor diverse installaties.

 

De keuze van de omschakelunit wordt bepaald door de afnamevraag van de haard en de specifieke situatie, zoals de lengte en diameter van de gasleiding, evenals de aanwezigheid van bochten en hoogteverschillen. Op basis hiervan kan men kiezen tussen een basisset en een hoge doorlaatset. De hoge doorlaatset is speciaal ontworpen voor woningen met twee of meer gashaarden, waardoor deze units geschikt zijn voor grotere huishoudens en complexere installatie-eisen.

 

Hieronder wordt een drukregelaar geplaatst die als tweede trap de standaard ingestelde gasdruk van 30mbar kan aanpassen naar een druk tussen 15 en 50mbar. De hoge doorlaatset bestaat uit een omschakelaar, een drukregelaar, twee hoge druk gasslangen en een montageplaat. De omschakelaar laat 8kg gas per uur door en heeft een geïntegreerde drukregelaar die als eerste trap de druk terugbrengt naar 1,5bar.

Specificaties

  • Merk
    Emgas
  • Brandstof
    Gas