Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haarden. De laatste jaren is er een toenemende behoefte aan duurzaamheid in de maatschappij. Deze behoefte is ook terug te vinden in de haarden branche. De laatste jaren worden bio-ethanol haarden hierdoor steeds populairder. Bio-ethanol haarden zijn een goed alternatief voor de welbekende hout- en gashaarden. Bij deze haarden is er een uitstoot van schadelijke stoffen, daarom is er bij deze haarden een rookkanaal vereist. Dit rookkanaal wordt gebruikt om de vervuilende stoffen uit de woning naar de buitenlucht te transporteren. Bij de duurzamere bio-ethanol haarden is er geen rookkanaal vereist. Dit omdat er geen schadelijke stoffen onstaan bij de verbranding van bio-ethanol. Doordat er geen rookkanaal aanwezig hoeft te zijn kan de haard strak weggewerkt worden in een eigentijdse opstelling. Echter is het wel belangrijk de ruimte met de haard goed te ventileren aangezien er wel zuurstof vereist is bij de verbranding van de ethanol.

 

Deze geavanceerde technologie verzorgt een prachtig vlambeeld, in tegenstelling tot elektrische haarden vindt er wel daadwerkelijk verbranding plaats. Dit geeft een realistisch vurubeeld waarbij er geen rekening gehouden hoeft te worden met vervuilende stoffen. De bio-ethanol haard dient gevuld te worden met bio-ethanol. Bio-ethanol is een duurzame brandstof waarbij gebruik wordt gemaakt van plantenresten. De ethanol is zeer zuiver en daardoor vind een schone verbranding plaats en onstaat er geen rookontwikkeling.

 

Bij Hooijer Haarden en Vloeren weten we alles van bio-ethanol haarden en kunnen we u van passen advies voorzien. Met de jarenlange ervaring van onze adviseurs helpen wij u graag met het kiezen van een haard. Door middel van een realistisch ontwerp krijgt u een goede indruk van uw toekomstig interieur. Neem contact op voor een bezoek aan onze inspirerende showroom waar wij ook verscheidene bio-ethanol haarden hebben staan. Wij verzorgen voor u de vakkundige installatie van bio-ethanol haarden en zijn erkend installateur, aangesloten bij het SVG (sfeerverwarmingsgilde). Daarbij ontwerpen en realiseren wij uw droomhaard in combinatie met maatwerk meubels en tv-meubels. Meer informatie kan u hier vinden ‘over ons’.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ons een bericht te sturen.

 

De Stuwdam 21

3815 KM Amersfoort

Nederland

 

E: info@haarden-vloeren.nl

T: 033 – 47 999 47

 

KvK: 08142463

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot

17.00 uur: bij voorkeur op afspraak