Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Faber MATRIX 800/400 I

Vanaf 4380,-

De Faber MatriX 800/400 I is een MatriX Linear Fire; voorzien van het beste van Faber en herkenbaar aan een gestrekt uiterlijk en met glas aan de voorzijde. Het vuur accentueert de breedte, en brandt voor- of ook achterin.

Artikelnummer: f50a6c02a3fc Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Faber MATRIX 800/400 I inbouw gashaard

De Faber MatriX 800/400 I is een MatriX Linear Fire; voorzien van het beste van Faber en herkenbaar aan een gestrekt uiterlijk en met glas aan de voorzijde. Het vuur accentueert de breedte, en brandt voor- of ook achterin.

 • Een prachtige Faber haard naar jouw persoonlijke smaak en interieurwensen.
 • De Faber Double Line Burner brandt met regelmatige, volle vlammen over vrijwel de hele breedte; alleen voorin (enkele rij), of ook achterin (dubbele rij) voor een extra vol vuurbeeld en extra warmte.
 • Je kunt de Linear Fires naar keuze decoreren met een realistische houtset, Carrara kiezel of grijze splitsteen.
 • De haard kan zo worden ingebouwd dat het glas direct aansluit op de ombouw.

Energielabel:

Meer informatie over het energielabel

Het hart van elk Faber vuur

The heart of every Faber

De gepatenteerde brander

Ons beroemde vuurbeeld begint bij onze branders (Burners). Dit specialisme van Faber is gebaseerd op jaren eigen ontwikkeling en ervaring. De brander bepaalt, samen met de decoratie, zoals een houtset, het ’karakter’ van het vuur waar je naar kijkt; breed verdeeld in de haard, of juist middenin, uitgestrekt of juist verticaal, meer dynamisch of vooral rustig. Het is een kwestie van smaak!

Faber Double Line Burner

Faber Double Line Burner

Breed, gestrekt en rustig

Het vuur van de Double Line Burner brandt met regelmatige en volle vlammen over de hele breedte van de haard. Je kunt de haard bijvoorbeeld alleen voorin laten branden (enkele rij) of achterin (dubbele rij); voor een extra vol vuur en warmte. De haard start binnen enkele seconden op en de hoogte van de vlammen is nauwkeurig regelbaar. Als decoratie kun je kiezen uit liggende houtblokken op een realistisch asbed, een bed van stijlvolle, grijze splitsteen of witte Carrara kiezel.

Dit is allemaal makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Extra functies zijn beschikbaar met de Faber ITC-app, via je smartphone of tablet.

De Faber Double Line Burner is uitsluitend voor de modellen MatriX Linear Fires 800/400, 1050/400 en 1300/400.

De Faber ITC-app

The Faber ITC app

Haal méér uit je Faber haard

Faber ITC (Intelligent Technical Control) is dé manier om je Faber haard te bedienen via je smartphone of tablet. Naast de standaardfuncties heeft Faber ITC nog een aantal extra mogelijkheden. Droom bijvoorbeeld lekker samen weg bij de voorgeprogrammeerde stand: ‘romantic mood’. Of stel de kamertemperatuur of werkingsduur op afstand in. Je kunt de haard automatisch laten afslaan als er niemand aanwezig is. Ook houdt Faber ITC de gebruikshistorie en servicebehoefte bij en informeert de app zodra onderhoud nodig is. Deze informatie helpt de Faber specialist om het onderhoud beter te kunnen uitvoeren.

Gloeibedverlichting

Glowing embers lighting

De sfeer van roodgloeiende houtskool

Dankzij de ‘Symbio®’ lichtmodule kun je het beeld van de gloeiende kolen nog meer tot zijn recht laten komen. Symbio® stuurt warmtevrij licht naar het bovenliggende houtskoolbed, dat hierdoor rood opgloeit. Als de vlammen laag zijn of helemaal uitgeschakeld, brengt het licht van de Symbio® module extra sfeer. Dankzij de LED-techniek is de module energiezuinig en geheel warmtevrij. Dit bedien je makkelijk met de afstandsbediening van de haard of via de Faber ITC-app.

Symbio® is leverbaar op de MatriX-serie (gas, uitgezonderd de Linear Fires) en is standaard op de Faber Vejen.

Geen aardgasaansluiting en toch een gashaard? Het kan!

 No Gas Connection

Heb je geen vaste gasaansluiting of wil je niet afhankelijk zijn van een vaste gasaansluiting? Alle Faber gashaarden zijn geschikt voor gebruik op (bio-)propaangas. Het gas wordt dan niet via de gasleiding, maar via slim geschakelde gasflessen naar de gashaard geleid. Zo kun je ook zonder aardgasaansluiting blijven genieten van de warmte en sfeer van de gashaard van jouw keuze.

Specificaties

 • Vuurzicht
  Front
 • Verbrandingssysteem
  gesloten
 • Merk
  Faber
 • Stijl
  inbouw