Openingstijden showroom: Ma. t/m Vr. 10.00-17.00 uur

Lieverdink Traditioneel Keroewing

Vanaf Op aanvraag

Keroewing, een houtsoort uit Zuidoost-Azië, biedt een karakteristieke uitstraling met kleuren variërend van grijsbruin tot donkerroodbruin. Het brengt een warme sfeer in de ruimte maar kan de ruimte optisch kleiner doen lijken.

Artikelnummer: 8d34201a5b85-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Keroewing, afkomstig uit Zuidoost-Azië, kenmerkt zich door een kernhout dat meestal recht, soms ondiep kruisdradig is, en varieert in kleur van grijsbruin tot licht roodbruin, donkerroodbruin en bruin. De matig grove tot grove nerf draagt bij aan het karakter van deze houtsoort, die soms olieachtige hars kan bevatten, wat speciale aandacht vereist bij de afwerking van de vloer.

 

Keroewing parket is beperkt verkrijgbaar in smalle stroken of patronen, maar brengt door zijn rode tint een warme en knusse sfeer in elke ruimte. Het kan echter optisch de ruimte wat kleiner doen lijken, vanwege zijn karakteristieke uitstraling die doet denken aan oude houtsoorten die al decennia lang worden gebruikt, bijvoorbeeld voor sportvloeren.

 

Om de vloer visueel te vergroten, wordt aangeraden om plinten in dezelfde kleur als de vloer te kiezen. Het zorgt voor een harmonieus geheel en laat de ruimte ruimer lijken. Vanwege de middelmatige tot grote werking van Keroewing is het echter niet geschikt om te combineren met vloerverwarming, vanwege mogelijke problemen met krimp en uitzetting van het hout.

Specificaties

  • Merk
    Lieverdink
  • Materiaal
    Hout